måndag 8 augusti 2011

Att göra inför terminstarten

Antagningsbesked nummer två finns nu att se på Studera.nu. Grattis till alla er som kommit in och varmt välkomna till Växjö och vårt älskade campus! Kommande veckor kommer vara ett par hektiska veckor. Ni ska flyttpacka, säga hejdå till alla era vänner, kanske avsluta ert sommarjobb och så vidare. Men ta er gärna tid att fixa följande saker också:

Betala kåravgiften. Man måste vara medlem i Kåren för att komma in på studentklubbarna på campus. De hjälper även till med studierelaterade frågor och ditt medlemskap ger dig massa olika rabatter. Med andra ord - ett hett tips är att bli medlem. Medlemskapet kostar 150 kronor per termin eller 275 kronor per år och du betalar det här.

Skaffa studentkonto och registrera dig på kursen. Du läser allt om det här.

Ansök om CSN. Det gör du här.

Fixa boende. Det kan vara svårt att hitta bostad nu i augusti, men ge inte upp! Det brukar alltid lösa sig. Kolla Linnéstudenternas bostadslänkar.

Fundera ut frågor till din fadder. Alla som blivit antagna till Informatörsprogrammet kommer få en fadder som ringer upp dig någon gång innan terminstart. När han/hon ringer är det bara att bomba honom/henne med alla frågor du kan tänkas ha, så börja klura redan nu!

Peppa inför nollningen. Direkt efter introduktionen den 25:e kickar vi igång Informatörsnollningen 2011 och som nollningsansvarig (vilket innebär att jag vet precis allt som kommer hända) vill jag bara säga att du vill inte missa det. Att delta på nollningen kostar 500 riksdaler och du tar med detta i kontanter till första dagen.

Och så sist men inte minst - se till att följa bloggen och Informatörsnollningen 2011 på Facebook för att inte gå miste om någon viktig eller bara rolig information. Ha det gött så länge så ses vi den 25/8.

Maria Roth
Nollnings- och informationsansvarig 

Inga kommentarer: